ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πήραν όλο το «χαρτί» (1.090.517€) 10 άνθρωποι μέσα σε 2 χρόνια!-Λεφτά υπάρχουν για τους εργολάβους στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας!!

Webmaster | 5:32:00 μ.μ. | 0 σχόλια


-Ο Κώστας Τριαντακωνσταντής φέρνει στο φως της δημοσιότητας με έγγραφο-φωτιά που αποδεικνύει ότι δέκα (10) εργολάβοι μέσα σε 2 χρόνια, πήραν όλο το «χαρτί» αγγίζοντας το ποσό των 1.090.517€

-Το 2015 αλλά και το 2016 δεν τηρήθηκε η νομοθεσία και δεν πραγματοποιήθηκε η ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου κ. Αποστολάκη.Σύμφωνα με τον Κώστα Τριαντακωνσταντή η παράλειψη- παρατυπία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η πλήρης αποτυχία του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής ομάδας του στο ρόλο τους και το Οικονομικό Ναυάγιο του Δήμου είναι οι λόγοι που δεν έγινε. Η Δημοτική Αρχή παραπαίει πολιτικά και πληρώνει τις επιλογές της. Φοβάται να μιλήσει με τους κατοίκους γιατί απέτυχε.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή στο Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους.   
(ΜΕΡΟΣ ΕΝΑΤΟ)

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

-Δήμαρχε κ Αποστολάκη 
-Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
-ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
-ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

     Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗΟΥΝ αμέσως ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ από το ΔΣ  του Κέντρου Μέριμνας. Είναι πολιτικά ισχυροί να το κάνουν;  Για τα υπόλοιπα θα αποφανθούν οι αρμόδιοι της πολιτείας.
     Προχωρήστε στη διενέργεια τοπικού Δημοψηφίσματος για τα σκουπίδια της Λευκάδας που εκτιμώ  ότι πολύ σύντομα θα έρθουν στη Πάλαιρο. Με έναισχυρό όχι στην έλευση των σκουπιδιών οπλίζουμε το Δήμαρχο και τα μέλη του ΦΟΣΔΑ να αντισταθούν στις ισχυρότατες πιέσεις,  που πιθανολογώ  δέχονται και θα δεχτούν.
      Αν η πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ στο τοπικό Δημοψήφισμα. Αν όχι, πείτε το ευθέως.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1
Το άρθρο 217 του Κώδικα  Δήμων και Κοινοτήτων (νόμος 3463/2006) ορίζει ότι κάθε χρόνο μέχρι τέλος Ιουνίου γίνεται ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Εκεί γίνεται ο απολογισμός της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δράσης......


   Στη συνεδρίαση αυτή λαμβάνουν το λόγο οι δημοτικές παρατάξεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη των συμβουλίων δημοτικών ενοτήτων, τοπικών συμβουλίων, κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή  φορολογούμενος από το Δήμο.
     Είναι μια κορυφαία Δημοκρατική διαδικασία του Δήμου,γνωστή και ως λογοδοσία του Δημάρχου. Και στη περίπτωση που δεν προβλέπονταν από το νόμο κατά τη γνώμη μου ο εκάστοτε Δήμαρχος, θα ήταν ωφέλιμο στο Δήμο, να την ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.  Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο θεσμικά η αμφίδρομή σχέση Δημοτικής αρχής και Δημοτών- κατοίκων της περιοχής.

    Την 31 Ιουλίου 2015 με  γραπτή αίτηση μου που πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 10594 προς το κ Δήμαρχο και το κ Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσα να μάθω τους λόγους της μη πραγματοποίησης της συνεδρίασης αυτής. 
     Το 2016 δεν πραγματοποιήθηκε πάλι αυτή η συνεδρίαση. Αυτή είναι μια βασική παράλειψη- παρατυπία των αρμοδίων και θα γίνει ο σχετικός έλεγχος. Βέβαια και η αντιπολίτευση δεν έκανε τα προβλεπόμενα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:   
Η παράλειψη- παρατυπία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η πλήρης αποτυχία του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής ομάδας του στο ρόλο τους και το Οικονομικό Ναυάγιο του Δήμου είναι οι λόγοι που δεν έγινε. Η ΔημοτικήΑρχή  παραπαίει πολιτικά και πληρώνει τις επιλογές της.  Φοβάται να μιλήσει με τους κατοίκους γιατί απέτυχε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:
     Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα και στη συνέχεια της επιστολής τα ποσά που εισέπραξαν ορισμένοι εργολάβοι και προμηθευτές εντός και εκτός του Δήμου. Αφορά το χρονική περίοδο της Δημαρχίας του κ Αποστολάκη και συγκεκριμένα από  1-9-2014 μέχρι σήμερα. 
     Τα χρήματα εισπράχτηκαν από τρία ταμεία το Κεντρικό του Δήμου, του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας  και Ανάπτυξης, του ΦΟΣΔΑ. Κάποια σημαντικά ποσά αφορούν τη χρονική περίοδο πριν το 2011. Αφορούν τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους  Ανακτορίου και Μεδεώνος. 
     Φυσικά εννοείται, δεν έχουμε απολύτως τίποτε με τους εργολάβους,τους προμηθευτές, με αυτούς που παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο.

Κάνουμε κριτική στις πανάκριβες και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις.Μέθοδο που έγιναν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι παραπάνω δαπάνες. Με τη μέθοδο  αυτή καταργείται η ισονομία, η ισοπολιτεία, κατασπαταλάτε το Δημόσιο χρήμα σε  πολιτικές σκοπεύσεις πελατειακού χαρακτήρα. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες.

  Αρχίζουμε σήμερα, με συγκεκριμένα παραδείγματα,  και θα συνεχίσουμε σε δεκαπέντε ημέρες. 
-ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ πως ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ. 
-Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, που και πως ΞΟΔΕΥΤΕΤΑΙ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ είναι Προτεραιότητα, Δέσμευση και Υποχρέωση μας.
-Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους, που έχουν προσωπικούς και πολιτικούς λόγους, ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος για μένα.

   Ξεκινάμε την ενημέρωση σας με τα ποσά που έλαβαν  μια εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ στο ΧΥΤΑ, επτά εργολάβοι, ένα γεωπονικό κέντρο με έδρα το Αγρίνιο Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ  και ο κ   ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ για την λειτουργία της  αποχέτευσης της Βόνιτσας:


ΣΥΝΟΛΟ: 1.090.517 ευρώ!!!!!!!! πήραν 10 άνθρωποι μέσα σε δύο χρόνια. 
Βέβαια υπάρχουν και άλλοι πολλοί που θα τους μάθετε προσεχώς.

Αγαπητοί  Αναγνώστες
      Οι απευθείας αναθέσεις και η μη είσπραξη των οφειλών των Δημοτών για πολλά χρόνια είναι οι δύο βασικές αιτίες του οικονομικού ναυαγίου του Δήμου μας. Ο Δήμος έφθασε – θα φθάσει στο κόκκινο, στο παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών. 
      Είναι δηλαδή στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αν αναλογιστεί κανείς σύμφωνα με το κ. Δήμαρχο ότι παρέλαβε 3.000.000 ευρώ χρέος και άλλα 3.000.000 ευρώ απαιτήσεις από δικαστικές αποφάσεις.  Κύριε Φερεντίνο συμφωνείτε με αυτά τα 6.000.000 ευρώ;  Υπάρχει σχέδιο πληρωμής αυτών των χρημάτων;

      Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά  έχουν το πολιτικό θράσος να θέλουν, να μην τους κάνουμε κριτική.  Δεν θέλουν να ενημερωθούν οι Δημότες. Βρίσκονται σε πρωτοφανή πανικό και νομίζουν ότι ο Δήμος τους ανήκει.
Βέβαια αν υπήρχε αντιπολίτευση όλα αυτά δεν θα γινότανε. 
   Στη περίπτωση που δεν υπάρχει Αντιπολίτευση, η Δημοκρατία δεν λειτουργεί. Καλώ την Αντιπολίτευση να παίξει το θεσμικό της ρόλο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

Κατηγορία Άρθρου: , ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...