ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έρχεται το νέο iPhone 7 στην Ελλάδα πόσο θα κοστίζει αξίζει να το αγοράσεις;

Webmaster | 7:40:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Επιβεβαιώνοντας πολλές από τις φήμες που επί μήνες διακινούνταν στο Internet, και διαψεύδοντας παράλληλα άλλες, η Apple παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τα νέα της smartphones.


Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, που παρουσιάστηκαν μαζί με το καινούριο έξυπνο ρολόι της εταιρείας, Apple Watch Series 2, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ και σε μια σειρά «μεγάλων» αγορών την ερχόμενη Παρασκευή. 

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο δεύτερο κύμα των χωρών, στις οποίες τα νέα iPhone θα διατεθούν από τις 23 Σεπτεμβρίου με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η παρουσίαση των νέων κινητών σε ένα συνοπτικό βίντεο.

Οι τιμές του iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Η iSquare, επίσημη αντιπρόσωπος της Apple στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη τις επίσημες τιμές των νέων προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά βάσει λογικής και παράδοσης θεωρούμε ότι οι τιμές δεν θα διαφέρουν αισθητά από τις αντίστοιχες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Αν συνυπολογίσουμε τον αυξημένο ΦΠΑ υπολογίζουμε ότι οι τιμές του iPhone 7 θα ξεκινούν από τα €789 για την έκδοση των 32GB, στα €899 για το μοντέλο των 128GB και στα €999 για το 256GB (με αποκλίσεις της τάξης των +- 10 ευρώ, καθώς στη Γερμανία το πρώτο μοντέλο ξεκινά από τα €759, στη Γαλλία από τα €769 και στην Ιταλία από €799).

Το iPhone 7 Plus των 32GB λογικά θα εκκινεί από τα €899, των 128GB στα €999, ενώ το κορυφαίο και ακριβότερο των 256GB θα τιμάται €1099. Η αύξηση της τιμής σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα ερμηνεύεται από τη διακοπή κυκλοφορίας με αποθηκευτικό χώρο 16GB.

Είναι πράγματι βελτιωμένο;

Η Apple τελικά δεν αρκέστηκε σε ένα απλό φρεσκάρισμα των δημοφιλών smartphones της, αλλά προχώρησε σε σειρά αλλαγών, που δεν είχαν προβλέψει ούτε οι πιο ευφάνταστοι αναλυτές και fans.

Η πλέον αξιοσημείωτη βελτίωση αφορά στη βελτιωμένη κάμερα. Το iPhone 7 ενσωματώνει αισθητήρα 12MP, ενώ το iPhone 7 Plus διαθέτει δύο κάμερες με 2x οπτικό ζουμ και έως 10x ψηφιακό ζουμ. Βελτιωμένη είναι και η εμπρόσθια κάμερα που φτάνει στα 7Μegapixels.

Αμφότερα τα νέα μοντέλα φοράνε το ειδικά σχεδιασμένο τετραπύρηνο chip Αpple A10 Fusion, το οποίο η εταιρεία χαρακτηρίζει ως «τον πιο δυνατό επεξεργαστή σε smartphone στον κόσμο». Η Retina HD οθόνη (των 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα) είναι επίσης αναβαθμισμένη με αυξημένη φωτεινότητα και βελτιωμένη χρωματική απόδοση. Η μπαταρία των νέων iPhone είναι επίσης σύμφωνα με την Apple, η πιο ανθεκτική που ενσωμάτωσε ποτέ σε κινητό.

Επίσης, τα νέα κινητά διαθέτουν προστασία από το νερό και τη σκόνη (IP67), αν και στα ψιλά γράμματα της εγγύησης δεν καλύπτεται η καταστροφή από πτώση στο νερό! Τα νέα iPhone θα αξιοποιούν και την καινούρια έκδοση του λειτουργικού της Apple. Το iOS 10, που θα βελτιώνει τις επιδόσεις και τη λειτουργικότητα του iPhone θα γίνει διαθέσιμo στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πού πήγε η υποδοχή των ακουστικών;


Η πιο συζητημένη αλλαγή των νέων smartphones της Apple είναι τα νέα ακουστικά. Ή για την ακρίβεια, η έλλειψη της κλασικής υποδοχής των 3,5mm από το σώμα της συσκευής. Η έλλειψη αυτή, πρωτοφανής για τη βιομηχανία, δημιουργεί την ανάγκη για την απόκτηση των νέων ασύρματων ακουστικών.

Όσοι έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση αυτή, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Apple ήταν η πρώτη που «ξεφορτώθηκε» την υποδοχή δισκέτας από τους υπολογιστές της, αλλά και η πρώτη που λάνσαρε laptop κορυφαίων επιδόσεων χωρίς μονάδα δίσκου (για CD/ DVD). Σήμερα σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της και μένει να αποδειχθεί αν κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τα ακουστικά.

Τα ασύρματα AirPods που χρησιμεύουν για να ακούτε μουσική, αλλά και να συνομιλείτε θα πωλούνται ξεχωριστά - στη διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 159 δολαρίων. Προκειμένου η Apple να κατευνάσει τα αναμενόμενες αντιδράσεις, σε κάθε συσκευασία θα περιλαμβάνει ένα σετ των ακουστικών EarPods, που θα συνδέονται μέσω Lightning.

Αξίζει να αγοράσω το νέο iPhone;

Οι βελτιώσεις που παρουσίασε η Apple είναι τελικά μεγαλύτερες και σημαντικότερες από τις αναμενόμενες και αρκετές για να προσελκύσουν νέους χρήστες. Δεν είναι βέβαια αρκετές για να πείσουν όσους πρόσφατα αγόρασαν ένα iPhone 6 να αναβαθμίσουν τόσο γρήγορα τη συσκευή τους με δεδομένο και το υψηλό κόστος.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές δεν είναι εντυπωσιακές –π.χ. έχουν γίνει πιο διακριτικές οι γραμμές της κεραίες, ενώ οι χρωματικές τους παραλλαγές θα ξεκινούν από το «νέο μαύρο», θα περνούν από το ασημί, το χρυσαφί, το ροζ-χρυσαφί, και θα καταλήγουν σε αυτό που η Apple προσδιόρισε ως «απόλυτο μαύρο».

Για τις τεχνικές βελτιώσεις τα είπαμε, αν και οι περισσότεροι χρήστες δεν θα το συγκρίνουν με τα περσινά μοντέλα της Apple, αλλά με τα υπάρχοντα smartphones των άλλων κατασκευαστών, που έχουν να αντιπαραθέσουν εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα χαρακτηριστικά, σε χαμηλότερες τιμές. Από την άλλη το brand της Apple λειτουργεί διαχρονικά ως μαγνήτης και αυτό μας προϊδεάζει για την εμπορική επιτυχία των νέων συσκευών.

Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι πολλοί ίσως περιμένουν την «ολική αναμόρφωση» που ήδη προβλέπεται ότι θα έρθει με το iPhone 8 του 2017. Κι όμως, στο Internet ξεκίνησαν ήδη να διακινούνται φήμες για τα χαρακτηριστικά του μεθεπόμενου iPhone. Πριν καλά καλά δούμε το επόμενο...

Πηγή:amfiloxia-online

Κατηγορία Άρθρου: ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...