ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απεβίωσε ο Στυλιανός Παττακός!

Webmaster | 8:05:00 μ.μ. | 0 σχόλια



pattakos
Λίγες ημέρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του στην Αθήνα ο πραξικοπηματίας της 7χρονης δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), Στυλιανός Παττακός «έφυγε» από την ζωή.

Ο δημοσιογράφος Γιώργο Σαχίνη που μετέδωσε την είδηση στη ιστοσελίδα neakriti, ανέφερε ότι ο Παττακός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του στην Αθήνα καθώς και ότι τον θάνατό του επιβεβαίωσαν ένα συγγενικό πρόσωπο και ένας πρώην στενός συνεργάτης του.
Ο Παττακός (8 Νοεμβρίου 1912) ήταν Έλληνας καθαιρεθείς αξιωματικός (ταξίαρχος τεθωρακισμένων) και ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. 
 
Κατά την επταετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (1971-73). Μετά την πτώση της δικτατορίας κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε το Σεπτέμβριο του 1990 επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για λόγους υγείας.

 
Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο θα κηδευτεί σύμφωνα με τους οικείους του την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

Κατηγορία Άρθρου: ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...