ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ: Το σούβλισμα του αναπληρωτή!

Webmaster | 9:26:00 π.μ. | 0 σχόλια

 
 O Φίλης σούβλισε τον αναπληρωτή στο Αγρίνιο 

Σύλλογος Δασκάλων Αγρινίου

Σε διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Αγρινίου προχώρησε χθες το απόγευμα 21/4 ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Αγρινίου, αντιδρώντας  στην εμμονή του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων  που:...
-Δεν προβλέπουν, για μια ακόμη φορά, μόνιμους διορισμούς καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
-Ανατρέπουν τους πίνακες των αναπληρωτών, κλέβουν την προϋπηρεσία τους και απαξιώνουν το πτυχίο και τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτό.
-Οδηγούν σε κατάργηση πολλών τμημάτων νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν  την προσχολική αγωγή....
 

Πιο αναλυτικά:
 
1.Αυξάνεται ο απαιτούμενος αριθμός εγγραφέντων νηπίων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών  νηπιαγωγείων.
2.Τεράστια αδικία επιτελείται στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών αφού δεν μοριοδοτείται καθόλου η ημερομηνία κτήσης πτυχίου, αλλά  ο βαθμός (πτυχίου).      Αποτέλεσμα αυτής της πρότασης θα είναι πολλοί αναπληρωτές    εκπαιδευτικοί, που εργάζονται επί σειρά ετών να είναι  από τη νέα    σχολική χρονιά άνεργοι, αφού θα τους προσπεράσουν στη  σειρά πρόσληψης    ακόμη και εκπαιδευτικοί που θα αποφοιτήσουν τον  Ιούνιο του 2016.
    Για πρώτη φορά –με τη νέα πρόταση- τίθεται ανώτατο όριο (πλαφόν) ως προς τον χρόνο προϋπηρεσίας. Θα μοριοδοτούνται, δηλαδή, μόνο 60 μήνες και όχι το σύνολο των μηνών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με πολύ  περισσότερους μήνες προϋπηρεσίας  –καθότι δεν έχουν γίνει διορισμοί από το 2010- να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και πολλοί εξ’ αυτών με τη νέα σχολική χρονιά να οδηγηθούν με βεβαιότητα στην ανεργία.
   Τόσα χρόνια οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πορεύτηκαν και προγραμμάτισαν  τη ζωή τους σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, η οποία είχε πάντα  κυρίαρχο κριτήριο πρόσληψης τον συνολικό αριθμό μηνών προϋπηρεσία.

   Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου, ένας από τους μεγαλύτερους  της χώρας ως προς τον αριθμό μελών, ομόφωνα ζητά την άρση των  ανωτέρω   άδικων προτάσεων από την πλευρά του κ. Υπουργού και  προτείνει τα   παρακάτω:
1.Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά που είναι και ο μοναδικός τρόπος για την ουσιαστική επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών  μονάδων.
2.Άρση της συγκεκριμένης πρότασης και κατάθεση μιας νέας προς διαβούλευση η οποία θα στηρίζεται στο πνεύμα της μοριοδότησης της συνολικής προϋπηρεσίας και της ημερομηνίας κτήσης πτυχίου, κριτήρια με τα οποία συμφωνεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
   Στο δίκαιο αγώνα μας ζητούμε τη συμπαράσταση της κοινωνίας, αφού η παιδεία είναι θέμα όλων μας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Αγρινίου/Θέρμου


Κατηγορία Άρθρου: ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...