ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άρχισαν τα… δικαστικά όργανα στο διαγωνισμό για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας

Webmaster | 1:15:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων καταφεύγει η Energean Oil & Gas, αμφισβητώντας την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ανατέθηκε στα "Ελληνικά Πετρέλαια" η έρευνα για υδρογονάνθρακες στην περιοχή Άρτα – Πρέβεζα της Δυτικής Ελλάδας..

     Στη δικαστική οδό και συγκεκριμένα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων καταφεύγει η Energean Oil & Gas, αμφισβητώντας την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ανατέθηκε στα «Ελληνικά Πετρέλαια» η έρευνα για υδρογονάνθρακες στην περιοχή Άρτα – Πρέβεζα της Δυτικής Ελλάδας.
      Στην προσφυγή, η οποία έχει ήδη κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται σήμερα τον Πρίνο ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του ΥΠΕΝ και υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι του διαγωνισμού και κακώς επιλέχτηκαν τα ΕΛΠΕ, καθώς δεν έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην παραγωγή υδρογονανθράκων.........



    Την περιοχή Άρτα – Πρέβεζα διεκδικούσαν και οι δύο εταιρείες (ΕΛΠΕ και Energean) αλλά τελικά δόθηκε στα ΕΛΠΕ αφού πρώτα είχαν υπάρξει κινήσεις και συνεννοήσεις για από κοινού εκμετάλλευση, οι οποίες δεν απέδωσαν.
     Η Energean πάντως δεν έκρυψε σε καμία φάση της διαδικασίας την αμφισβήτησή της περί του ότι τα ΕΛΠΕ τηρούσαν τους τυπικούς όρους για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Είχε μάλιστα στείλει στην Επιτροπή Αξιολόγησης σχετική επιστολή.
     Υπενθυμίζεται ότι από τα τρία χερσαία οικόπεδα του διαγωνισμού, η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας «δόθηκε» στην Energean Oil & Gas που ήταν η μόνη που είχε καταθέσει προσφορά, η περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου «δόθηκε» στα ΕΛ.ΠΕ. που επίσης είχαν καταθέσει τη μόνη προσφορά, ενώ για την περιοχή Άρτας – Πρέβεζας την οποία διεκδικούσαν τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η Energean, η απόφαση του ΥΠΕΝ ήταν να παραχωρηθεί στα  ΕΛΠΕ.
        Είχε προηγηθεί η παρότρυνση του Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη προς τις δύο εταιρείες να «τα βρουν» ώστε να αναλάβουν από κοινού την περιοχή της Άρτας – Πρέβεζας. Έγιναν πράγματι κάποιες συναντήσεις και προσπάθεια συνεννόησης, ωστόσο απέβησαν άκαρπες και διακόπηκαν, κυρίως λόγω διαφωνίας για το ποιος θα ήταν ο operator. Η Energean επέμενε ότι θα πρέπει να το αναλάβει η ίδια με το σκεπτικό ότι διαθέτει έμπρακτα την απαραίτητη τεχνογνωσία.
    Μετά το ναυάγιο των συζητήσεων, το ΥΠΕΝ αποφάσισε να «δώσει» την περιοχή στον (έστω και με βραχεία κεφαλή) πλειοδότη, δηλαδή στα ΕΛΠΕ.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται ως τις 30 Ιουνίου η αξιολόγηση των προσφορών και στο διαγωνισμό για τις θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης.

http://news247.gr/

Κατηγορία Άρθρου:

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...