ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό το ΦΟΝΙΚΟ στην ΚΩΝΩΠΙΝΑ - 21 χρόνια φυλακή στον δράστη

Webmaster | 11:32:00 π.μ. | 0 σχόλια


       Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία το 2011. 
       Συγκεκριμένα, ήταν 30 Ιουνίου του 2011, όταν οι κάτοικοι του χωριού της Κωνωπίνας συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν στο πανηγύρι του χωριού, που θα γινόταν, όπως κάθε χρόνο, στην κεντρική πλατεία. Τη γιορτινή διάθεση και τον χορό, διέκοψε ο κρότος πυροβολισμών. Οι κάτοικοι σοκαρισμένοι συνειδητοποιούσαν πως μπροστά στα μάτια τους εκτυλισσόταν φονικό.
     Δράστης, ο 22χρονος τότε Χ.Γ., κάτοικος Κωνωπίνας και το θύμα, ο47χρονος συγχωριανός τους Κώστας Καραμπέκιος, πατέρας οικογένειας που αποτελούσε, σύμφωνα με χωριανούς τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής, κάτι που επαναλήφθηκε ως ισχυρισμός και αυτές τις μέρες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος..................



       Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον Ιούλιο  του 2014, αλλά μετά από συνεχείς αναβολές έφτασε τώρα στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου.
        Ο 22χρονος τότε δράστης, πυροβόλησε δύο φορές από απόσταση έξι μέτρων το θύμα του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάκωση στον νωτιαίο μυελό και, μετά από έναν μήνα νοσηλείας σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, να χάσει τη ζωή του.
        Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, υποστηρίχθηκε για άλλη μια φορά πως επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα και πως ο δράστης, 28 ετώνσήμερα, είχε πάει με όπλο στο πανηγύρι για να “λογαριαστεί” με τον 47χρονο, που φέρεται πως αντιδρούσε για την σχέση που είχε με συγγενικό του πρόσωπο.
     Από την άλλη πλευρά, αυτή του δράστη υποστηρίχθηκε, πως ο 47χρονος, ήταν μια παραβατική προσωπικότητα, που προκαλούσε διαρκώς προβλήματα και που απειλούσε τον 22χρονο τότε, και πως του επιτέθηκε στον πανηγύρι, με αποτέλεσμα εκείνος να αμυνθεί και να  πυροβολήσει για εκφοβισμό.
      Αξίζει να σημειωθεί πως συγγενείς του θύματος, έχουν εμπλακεί σε σοβαρές ποινικές  υποθέσεις και στενοί συγγενείς του βρίσκονται στη φυλακή για το τραγικό ναυάγιο με τους νεκρούς πρόσφυγες στην Πάλαιρο, τον Νοέμβριο του 2013.

       Τελικά, μετά την ακροαματική διαδικασία, στον 28χρονο δράστη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 ετών για ανθρωποκτονία απο πρόθεση με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Δυο από τους επτά δικαστές αποφάνθηκαν πως στον κατηγορούμενο θα έπρεπε να επιβληθεί ποινή για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
      Σύμφωνα με νομικούς, ο 28χρονος πρόκειται να αποφυλακιστεί σε έναν χρόνο από σήμερα, αφού βρίσκεται  στις φυλακές από το 2011, με βάση και το ισχύον νέο σύστημα σωφρονισμού.

http://www.agriniopress.gr/

Κατηγορία Άρθρου: ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...