ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δυτική Ελλάδα: Έπεσαν θύματα κλοπής και τώρα τους ζητούν παράβολα 140 και 30 ευρώ αντιστοίχως

Webmaster | 7:09:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Σας έκλεψαν την πινακίδα του αυτοκινήτου ή το δίπλωμα; Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πληρωθεί για την επανέκδοσή τους. Τι και αν εσείς πληρώνετε φόρους για την λειτουργία της Αστυνομίας, τι και αν δεν φέρετε καμία ευθύνη για την απώλεια των παραπάνω… θα πρέπει να καταβάλλετε τα παράβολα που προβλέπει ο νόμος!
Μάλιστα υπάρχουν και παράδοξα σε αυτή την ιστορία! Αν σας κλέψουν το δίπλωμα ή την άδεια στο αυτοκίνητό σας, πληρώνετε 30 ευρώ λιγότερα σε παράβολα, από ότι αν σας το κλέψουν στην διάρκεια διάρρηξης στο σπίτι σας. Την πάτησε ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην οδό Ερενστρώλε. Έγινε διάρρηξη στο σπίτι του ενώ κοιμόταν, του έριξαν σπρέϊ, αφαίρεσαν χρήματα, κλειδιά αυτοκινήτων, δίπλωμα κλπ και όταν πήγε στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών έπαθε σοκ! Έπρεπε να πληρώσει 140 ευρώ σε παράβολα… για τα έγγραφα που του έκλεψαν! Αν όμως τα έκλεβαν μέσα από το αυτοκίνητό του θα πλήρωνε μόνο 80 ευρώ! Το ίδιο υπέστη και ο Πατρινός κ. Σωτηρόπουλος. Του έκλεψαν την πινακίδα από το όχημά του, δήλωσε την κλοπή στην Αστυνομία, και όταν απεθύνθηκε στην Διεύθυνση Συγκοινωνιώντου ζήτησαν… άλλα 30 ευρώ!
Τι λέει ο νόμος
Η απώλεια της άδειας οδήγησης, σύμφωνα με τις στατιστικές, είναι ένα φαινόμενο το οποίο απαντάται συχνά άρα ενδέχεται να σας απασχολήσει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για την επανέκδοσή της απαιτείται από εσάς η προσκόμιση των παρακάτω εγγράφων και δικαιολογητικών σε ένα από ταΚέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αφού βεβαίως έχετε δηλώσει την κλοπή ή την απώλεια σε Αστυνομικό Τμήμα. 
Τα έγγραφα που απαιτούνται είναι τα ακόλουθα:
  1. Ταυτότητα ή διαβατήριο. Για τους αλλοδαπούς επιβάλλεται και η προσκόμιση της άδειας παραμονής.
  2. Διπλότυπο αξίας 9 ευρώ ή παράβολο χαρτοσήμου αξίας 9 ευρώ από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.)
  3. Παράβολο από την Εθνική Τράπεζα, αξίας 30 ευρώ, αν πρόκειται για την πρώτη απώλεια ή κλοπή, ενώ αν συμβεί δεύτερη φορά τότε το παράβολο αυξάνεται στα 60 ευρώ. Θυμηθείτε λοιπόν ότι κάθε επιπλέον επανέκδοση επιβαρύνει το προβλεπόμενο ποσό κατά 30 ευρώ.
  4. Παράβολο από την Εθνική Τράπεζα, αξίας 30 ευρώ για την εκτύπωση της νέας άδειας οδήγησης.
  5. Μια έγχρωμη φωτογραφία, τύπου διαβατηρίου.
  6. Βεβαίωση απώλειας ή κλοπής από Αστυνομικό Τμήμα.
  7. Χάρτινο φάκελο με λάστιχα, για την αρχειοθέτηση των εγγράφων.
Στα παράδοξα της διαδικασίας θα πρέπει να υπολογίζετε ότι αν η απώλεια της άδειας οδήγησης οφείλεται σε διάρρηξη του οχήματος, τότε δεν υποχρεούστε να καταβάλετε το παράβολο. Στην περίπτωση όμως που έχει προέλθει από ληστεία ή κλοπή εκτός αυτοκινήτου, τα παράβολα καταβάλλονται κανονικά.
dete.gr

Κατηγορία Άρθρου:

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...