Στον εντοπισμό εβδομήντα αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των έξι αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν το Σάββατο στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Πρέβεζας και Λευκάδας υπό την εποπτεία της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

 H επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή “Αϊ-Γιαννάκης” Πρέβεζας, εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό σκάφος με στοιχεία «MPIR» σημαίας Ουκρανίας με τέσσερις επιβαίνοντες, το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Ταυτόχρονα εντοπίστηκε ένα Φ/Γ όχημα με δύο  επιβαίνοντες το οποίο κατευθυνόταν από την περιοχή του Λούρου Πρέβεζας με κατεύθυνση την Πάργα.

Όταν το ανωτέρω όχημα έφτασε στην περιοχή “Αϊ-Γιαννάκης” Πρέβεζας, αποβίβασε μεγάλο αριθμό μεταναστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην παραλία και με την χρήση βοηθητικού φουσκωτού σκάφους ξεκίνησαν την διαδικασία επιβίβασης των μεταναστών επί του ιστιοπλοϊκού.
Στη συνέχεια το ανωτέρω σκάφος απέπλευσε με προορισμό τις Ιταλικές ακτές, ενώ ο συνοδηγός και ένας εκ των τεσσάρων μελών του πληρώματος που παρέμειναν στη ακτή, συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Ακολούθως δύο περιπολικά σκάφη στα οποία επέβαιναν στελέχη των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών των Κεντρικών Λιμεναρχείων Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας ακινητοποίησαν το ιστιοπλοϊκό σκάφος «MPIR» στο οποίο επέβαιναν τρεις  αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος – διακινητές καθώς και εβδομήντα μετανάστες (27 άνδρες , 11 γυναίκες και 32 παιδιά), ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας ακινητοποίησαν στην περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας το Φ/Γ όχημα και συνέλαβαν τον αλλοδαπό οδηγό του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το  Φ/Γ όχημα και το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.
 http://www.agriniosite.gr/