ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

TeslaCrypt 3: Ένα από τα πιο επικίνδυνα ransomware!

Webmaster | 10:38:00 π.μ. | 0 σχόλια

TeslaCrypt 3: Ένα από τα πιο επικίνδυνα ransomware

Συνήθως οι developers βελτιώνουν τα προγράμματά τους αντιμετωπίζοντας προβλήματα που προκύπτουν και προσφέροντας νέες εκδόσεις του software.
Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με προγράμματα malware, αφού το TeslaCrypt, ένα ransomware, βρίσκεται στην τρίτη πλέον έκδοση, η οποία είναι αδύνατον να παραβιαστεί.

Αυτό που κάνουν τα ransomware είναι να κρυπτογραφούν τα αρχεία του χρήστη που βρίσκονται στη συσκευή που μολύνουν, γεγονός που επιτρέπει στον hacker να ζητήσει ένα συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει και πάλι τα αρχεία.

Μάλιστα, τα προγράμματα ransomware έχουν αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, μολύνοντας ακόμη και smartphones, πέρα από υπολογιστές. Οι προηγούμενες εκδόσεις του TeslaCrypt έχουν "παραβιαστεί", επιτρέποντας τη δημιουργία εργαλείων που δίνουν την ευκαιρία στους χρήστες να σώσουν τα αρχεία τους, χωρίς να πληρώσουν τον hacker.

Εντούτοις, σε αντίθεση με τις παλαιότερες εκδόσεις του TrueCrypt που αποθήκευαν στον υπολογιστή του χρήστη το κλειδί αποκρυπτογράφησης των αρχείων, το TrueCrypt 3 σβήνει τα κλειδιά από τον υπολογιστή του χρήστη και τα διατηρεί μόνο στον server του hacker.

Επομένως, η δημιουργία εργαλείου για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων φαίνεται σχεδόν αδύνατη, γεγονός που δεν αφήνει άλλη επιλογή στους χρήστες, πέρα από το να καταβάλλουν το ποσό που έχει ζητήσει ο hacker.

Κατηγορία Άρθρου: , ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...