ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

H Mέρκελ 'ξήλωσε' τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, Γκέρχαρντ Σίντλερ..

Webmaster | 8:56:00 π.μ. | 0 σχόλια

 
 Απομακρύνεται, σύμφωνα με πηγές, ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας εξωτερικού. Πώς εξηγείται η απόφαση της κυβέρνησης..


Ο επικεφαλής της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας για θέματα εξωτερικού (BND) θα απομακρυνθεί από τη θέση του δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας του, είπαν κυβερνητικές πηγές στο Ρόιτερς χθες, το οποίο αποτελεί μια αιφνιδιαστική κίνηση σε μιά εποχή αυξανόμενου κινδύνου επίθεσης στη Γερμανία από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν έχει διασαφηνιστεί γιατί ο Γκέρχαρντ Σίντλερ, 63, ο οποίος διηύθυνε την γερμανική εκδοχή της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) από το 2012 απομακρύνεται νωρίτερα από τη συνταξιοδότησή του.

Ο Σίντλερ υπέστη πίεση πριν από ένα χρόνο όταν αποκαλύφθηκε πως η BND είχε ταχθεί ενάντια στα γερμανικά συμφέροντα και είχε κατασκοπεύσει Ευρωπαίους ηγέτες μετά από αίτηση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA). Φάνηκε όμως να έχει επιβιώσει της κρίσης αυτής αφού υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει υπό κεντρική επιτήρηση τις διευθύνσεις της υπηρεσίας που, όπως παραδέχθηκε, είχαν "αναλάβει δικές τους πρωτοβουλίες".

Η κατασκοπεία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία λόγω της εκτεταμένης παρακολούθησης από την Στάζι, την μυστική αστυνομία της Ανατολικής Γερμανίας, πριν την ένωση των Γερμανιών και την Γκεστάπο κατά την ναζιστική εποχή.

Ούτε η γερμανική κυβέρνηση ούτε η BND ήταν διαθέσιμες για δηλώσεις. Αλλά ο επικεφαλής του γραφείου της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ, Πέτερ Άλτμαγιερ, κάλεσε χθες τους δημοσιογράφους σε ενημέρωση για σήμερα Τετάρτη, χωρίς να αποκαλύψει τον λόγο.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Ρόιτερς, ο Σίντλερ θα αντικατασταθεί από τον Μπρούνο Καλ, αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναφορές στον γερμανικό τύπο έκαναν λόγο για κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι εκδήλωσαν αμφιβολίες ότι ο Σίντλερ μπορεί να επιφέρει στο BND τις αλλαγές που θεωρεί αναγκαίες το Βερολίνο, στα δύο χρόνια που του απομένουν πριν την συνταξιοδότησή του.

Κατηγορία Άρθρου: ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...