ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ερευνητές παρουσίασαν ένα εύκαμπτο smartphone με ολογραφική τεχνολογία.! (VIDEO)

Webmaster | 8:09:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Ερευνητές παρουσίασαν ένα εύκαμπτο smartphone με ολογραφική τεχνολογία 

Εδώ και πολλά χρόνια, σχεδιαστές και κατασκευαστές ονειρεύονται να δημιουργήσουν ολογραφικές φορητές συσκευές, και από ότι φαίνεται, μία ομάδα ερευνητών από το Queen’s University στον Καναδά κατάφερε να κάνει το όνειρο όλων πραγματικότητα με το HoloFlex.
Η ομάδα πίσω από το Android 5.1-based HoloFlex λέει ότι το κινητό μπορεί να επεξεργαστεί τρισδιάστατες εικόνες με motion parallax και stereoscopy, οπότε και οτιδήποτε βρίσκεται στην οθόνη μοιάζει με ένα αιωρούμενο ολόγραμμα σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε απόσταση θέασης, χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικών γυαλιών...


Όταν για παράδειγμα, ο χρήστης παίζει ένα παιχνίδι όπως είναι το “Angry Birds” μπορεί να τραβήξει προς τα πίσω τον καταπέλτη λυγίζοντας το smartphone, και στην συνέχεια να αφήσει την συσκευή για να εκτοξευθεί το πουλί. Όταν γίνει αυτό, το πουλί μοιάζει να βγαίνει από την οθόνη, χάρη στo τεχνολογίας 1080 FOLED (Flexible Organic Light Emitting Diode) πάνελ.

O Dr. Roel Vertegaal, ο διευθυντής του Human Media Lab του πανεπιστημίου, ο οποίος είχε την επίβλεψη της ανάπτυξης και το εύκαμπτου smartphone ReFlex φέτος, πιστεύει ότι η τεχνολογία του HoloFlex θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ολογραφικές βίντεο-συνεδρίες, με τα πρόσωπα που δείχνει η οθόνη να γίνονται rendered σωστά, από οποιαδήποτε γωνία και αν τα κοιτάζει ο χρήστης του κινητού.

Βεβαίως, για την ώρα που η τεχνολογία κάνει τα πρώτα της βήματα, η ανάλυση είναι χαμηλή, μόλις 160 x 104 pixels, ωστόσο με τον καιρό, και όσο αυξάνει η ανάλυση, τόσο πιο υψηλής ποιότητας θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Κατηγορία Άρθρου: , ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...